..och i januari blev det lite förändringar i planen


Vi hade som sagt tänkt fara hela familjen på Roadtripen i sommar. Eller jag och hubby tänkt att det är så man gör det.  Och då med vår egen 7 pers BMW (även om det blir trångt med packningen), först över till Tallinn med färja och sedan genom Baltländerna ner till Italien och Frankrike. Typ.  Men. Så efter några mindre lyckade bilresor (typ från Kalkstrand (25 km) hem och ett enda långt slagsmål i bilen kom de yngre barnen på att de vill inte ens komma med och bila. De tycker ju inte om att åka bil, ju. 
Och de hade i samråd med Mommo planerat att de istället firar slappa dagar med henne. När hon tog upp det med mig, var min spontana reaktion "Nej, så kan vi ju absolut inte göra, dela på oss under ett sånt här äventyr!" Men hon övertygade mig om att hon inte kan tänka sig bättre sätt att spendera semestern på, än att få vara med de två yngsta. Och de två yngsta var väldigt tydliga med att de inte vill på bilsmester. 
När tanken så började gro, började det låta som en riktigt bra idé. Nu kunde vi ju planera på ett heeelt annat sätt. Och de äldre barnen var på riktigt intresserade och ivriga och kunde koppla länderna i Europa till nånting. Så ja, vi gör det så här. Alla verkar nöjda.

En annan ändring blev det också, tack vara erfarna bilsemestrare; "Skipppa egna bilen, flyg längre ner till Europa och hyr bil!" Jahaa..man kan göra så också. När vi började kolla lite på nätet, verkade det vara en riktigt bra idé. Och nu när vi är "bara" 4 pers är det ju helt andra möjligheter och priser. 

Så, så tänker vi göra. Bestämde vi oss. Nångång i januari. Då har vi inte långt till Dominikanska republiken-resan och bestämmer oss för att fortsätta planera efter sportovet.13-åringen är vår barista och är han på bra humör gör han en god kaffe till mig :) Här var det kvinnodagsfika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar