Ännu en vecka

..går mot sitt slut. Kan det stämma att 10 veckor (barnens) sommarlov också gör det?
I övermorgon börjar barnen skolan igen. 2 i lågstadiet och 2 i högstadiet, det här året alla i baracker då grundskolan fortfarande renoveras.
En ny skolväska behövdes införskaffas inför skolstarten, lite pennor, 2 penaler och så. Det fick vi fixat tidigare i veckan. Eventuellt behövs det ännu idag inhandlas strumpor åt 8- åringen som i morse meddelade att alla hans är för små.


Körsbärspaj av egna bär blev det också. 

Inte bara sista sommarlovsveckan har firats, jag och hubby firade även i onsdags vår 10 års bröllopsdag! Natten mot bröllopsdagen tillbringade vi med ungarna i trampolinen. Det var faktiskt riktigt skönt att somna under stjärnorna. Kyligt var det men vi hade massa täcken och filtar och varann.
Jag blev bortskämd hela dagen, fick blommor och ett vackert halsband till frukost! Jag hade jobbat kväll dagen innan, var hemma vid kl 23 och inte tänkt på att skaffa något åt honom. Men. Hämtade in tidningen och hade gjort overnight oats till frukost åt oss båda och lite till.
 Till kvällen hade han bokat restaurang. Det var en överraskning för mig vart.

Det var en underbar solig kväll och vi kunde än en gång konstatera att Helsingfors är en fin stad.
Vi hade plats på ORA, en relativt ny restaurang i stan. Det var ett litet ställe, man satt typ i köket och köksmästaren minglade rumt. Alla i personalen serverade nånting ur menyn. Det var mycket blommor och närproducerat. Och gott.

Overnight oats med bär

Bling bling ;)

ORA 
BlommorFine dining - tecken

Mera blommor! 
Tänk att det gått 10 år sedan The dayEfter firandet, var det jobb ett par dagar igen. Och igår, lördag, hade vi över några familjer för lite grill och gott umgänge. Vi blev totalt 19 pers men det gick hur bra som helst när vi kunde sitta ute. Barnen var ju mobila och behövde inte så mycket sittplatser. Det var mörkt när vi avslutade kvällen och ungefär vartenda glas och kärl var använt. Som det ska vara efter en trevlig kväll. Idag har vi kört några diskmaskiner och det mesta börjar vara på grej.

Märkte efteråt att det blev inte en enda bild tagen under kvällen! Inte en enda! Jag hade iofs min telefon som musikkälla kopplad till högtalaren och det är väl ett gott tecken att man inte hunnit ta bild. ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar