Throwback - Roadtrippen i siffror och vad det egentligen kostade

Ja, nu har det gått en månad (i förrgår) sedan vi kom hem. Jag hade ju lovat räkna ihop vad det egentligen kostade.
 Många har undrat och skulle gärna göra något liknande. Så är det ju även intressant roligt för oss själva också, att få lite perspektiv och kunna planera för nästa roadtrip. Som vi inte ännu vet när hur och vart. Och med vem.

Kvällspromenad längs med Gardasjön
Vi var alltså 18 nätter. 12 olika övernattningsställen. 2 vuxna, 2 ungdomar. 5 länder (Tyskland, Österrike, Italien och Frankrike. Och en lunch i Monaco).
Vi flög till Munchen - flygen t/r för oss alla var 867 €.
Där hyrde vi bil - 845 € (en medelstor automatväxlad med navigator).
Hotellen/B&B kostade totalt 2374 € med frukost och citytaxes).
Vi körde totalt 3100 km. 
Promenerade totalt 382 km.

Genova
Crepes i Lyon

Kärlekens stad

Totalt blev kostnaderna för hela resan 7845 €  (medräknad allt; bensin, parkeringsavgifter och vägtullar) vilket faktiskt var lite mindre totalpris än vi räknat med. Vi åt inte ute alla dagar, och det blev inga "fine dining" heller. Vi besökte de ställen vi hade planerat; Gardaland nöjesparken, Aqvariumet i Genova, Eiffeltornet & Louvren i Paris och Moet champagne tastingen i Epernay.
Vi klättrade upp på alla "högsta punkter" vi hittade, gått i fler "old towns"  än man kommer ihåg, provat fler McD än jag önskat ;)
Resan var helt enkelt.. helt otrolig. Ett minne för livet. Och ungdomarna orkade väldigt bra och är väldigt nöjda de med. När vi frågade de yngre barnen om de kommer med nästa gång, var svaret kort och gott "Aldrig i livet!".. Bilåkandet är det som avskräcker dem.
18 nätter och 19 dagar var kanske lite i längsta laget, 10 dagar skulle kunna funka bra det med, om man t.ex skulle göra "bara" södra Italien nästa gång. Men få se, allt är öppet. En Sverige, Norge, Danmark-trip kunde också vara ett alternativ.

Husbilssemester kanske! Men ryms man 6 i en husbil?

Avignon


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar