Dag 7. Milano - Genova.

I morse vaknade vi till klockan. Eller klockan 01 på natten vaknade vi också, till att elskåpet skrek, vi hade lagt igång en diskmaskin innan vi gick och lade oss, och det samt fläkten i pojkarnas rum och att alla mobiler var på laddning (gissar vi) gjorde att systemet blev överbelastat. Märkligt, men vi stängde av allt förutom diskmaskin och det lugnade sig. Antagligen var det uppvärmningen av vattnet som drog så mycket energi. Antog vi.

Vi åt upp så mycket vi orkade, av vad det fanns kvar av matinköpen. Städade undan, satt lakan i tvättkorgen och drog iväg. Söderut mot Genova. Ett par timmars körning. En biltull på 11 €, men den här gången blev det ca 120 km motorväg. Så, billigt jämfört mot Milano.

Mot Genova! Nu blev landskapet igen kuperat och lummigt, och vägarna krokigare än krokiga.


Det var inte det lättaste att hitta parkering, men på en bakgata inte så långt från boendet fanns en avgiftsbelagd ficka. Den tog vi.
Det var ett par timmar till check in, så vi gick på måfå ner på stan. Märklig känsla att gå på stan utan att alls egentligen veta något om den. Fint är det, tusentals paraplyn upphängda mellan taken! Vackra byggander.

Paraplyn!

Mera paraplyn.

Och när vi väl fick tillgång till vårt rum, som hör till ett B&B, var det som att stiga in i en annan värld! Och tid. Wau. Lite slottskänsla över det hela!

Vadå snoffsigt? Här ska vi äta frukost imorgon.

Den här gånget ett 4 personers rum.

Chill mellan promenader.

Vi vilade en stund och provade wi-fi:n ;) Väntade att det var dags att fylla på parkeringstid. Typiskt funkade det inte av nån orsak med kort i automaten, så jag och ena barnet gick för att få sedlarna växlade till mindre. Tänkte jag tar en kaffe to go från närliggande café, glömde att beställer du här kaffe så är det espresso. Så jag fick världens minsta take away-mugg.  Men också lite mynt.

Espresso to go. 

Nu var klockan 17 och det var +25 men mulet, det var riktigt skönt. Vi promenerade mot stan och letade upp hamnområdet och utforskade gränderna som stan är känd för. En intressant stad, det är lyxbutiker blandat med små affärer och hålor som säljer allt mellan himmel och jord. Det var många och trånga gränder, men ack så mysigt! Förutom när vi hamnade på en lite suspektare gränd där det var fler prostituerade än turister. Kom då ihåg att jag läst om det också. Men vi gick raskt förbi och försökte låta bli att stirra.
Finare kvarter.

LV i Genova. 


Vi gick ner till hamnområdet. Gamla fina byggnader finns det gott om här i Genova. Piazzor och kyrkor bakom varje hörn.
Det sägs att det är mera regel än undantag att tappa bort sig bland gränderna. 

Här var det mera paraplyn, nu bara vita. Här var det breda gränder, det fanns sådana som var typ 70 cm breda också. 

Sjörövarskeppet i hamnen.

Hus i fina färger. Sedan hittade vi en liten restaurang lite avsides, där det fanns ett ledigt bord och stannade för middag.
Peston kommer ursprungligen från Genova så det kändes rätt att prova pestopasta väl på plats.
Ägaren förslog en förrättstallrik att dela på, och den var fantastiskt god, inte konstigt att grannbordet beställde in 4 sådana (ena sonen hade koll och räknade;)).
Det var godare med förättstallrik än det ser ut. Och aperol med det. 

Pesto från Genova! 

Klockan var ungefär 21 när vi ätit klart och traskade hemåt, mätarna längs med vägen visade + 23.
Idag fick vi knappa 20 000 steg. Börjar bli ganska standard.

I skymningen var paraplyerna ännu finare, så här kommer ännu en bild.

Vi stannar även här 2 nätter. Imorgon tänkte vi besöka Europas största akvarium som råkar befinna sig här, i hamnen, vi gick förbi idag. Det är inga billiga biljetter men lite grejer här och där vill man ju ändå besöka.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar