Dag 13. Lyon - Paris

Vi hade väckning vid 8:30. Det är för det mesta bra mörkläggning på hotellen så vi sussar gott på om vi inte har väckning.
Frukost och utcheck. Sedan vandra över bron till parkeringshuset. Lämnar Lyon bakom oss, känns att det blev lite på hälft.Så började långa vägen mot Paris, 450 km. Några vägtullar, totalt lite på 30 euro . Vi stannade en gång för tankning av bensin och lite choklad. Och toa förstås. Vi tänkte att vi stannar säkert ännu en gång för lätt lunch innan Paris och äter mer sen. Så blev det ju inte, utan kraftigt kissnödiga hittade vi bilgaraget och gick de 700 metrarna till hotellet. Det här var den närmaste parkeringen till hotellet och "billigt", med tanke på att vi är mitt i Paris, 32 €/ 3 nätter. Vi betalade några euro extra för att få åka ut och in om det behövs, under de tre dagarna. Men med tanke på hur besvärligt den sista biten var att köra så lär det inte behövas bil under våra Paris-dagar.  Vi checkade in och möttes av trevliga fransmän. Vi har en liten etta med dubbelsäng, bäddsoffa och kökspentry här i vår parisiska lägenhet. Riktigt trevligt.

På väg mot hotellet.

Chauffören chillar efter lång körning. Vi andra slumrade till...

Här bor vi. 

Klockan var 5 på eftermiddagen och det var ganska akut med att hitta matställe. Många restauranger i Frankrike har stängt  mellan typ 15-19 så det var att att ta ett "brasserie" i ett gatuhörn. Inget fel med det, annat än att prisen var ganska höga. Vi bor tydligen ändå så centralt, här i 7:de arrondissementet, typ 2 km från Eiffeltornet. 
Hursomhelst, humören steg betydligt när vi fått lite mat och dryck i oss. Nu kunde vi börja se stan.
Så tog vi dagens långpromenad. Gick till "Maraiskvarteren" via Luxembourgparken som var väldigt fin, det var som ett samlingsrum för massa människor som bara njöt av den soliga kvällen.
Jardin du Luxembourg

Lunch/middag

Solnedgång över Seine.

Paris <3

Vi hade gått långt och var rätt möra, så vi tog metron hem. Vi hann precis före stängning (kl 22) via en närliggande matbutik på väg från metron. Köpte lite frukostgrejs, här serveras ingen frukost på boendet. Ca 14000 steg idag, ganska lugnt alltså. Väl hemma var det lite rumba när alla skulle i duschen och borsta tänder och hit och dit. Men slutet gott.
Vi har 2 grejer vi alla vill besöka, Eiffeltornet och Louvren, vi tar antagligen tornet imorgon och det andra på söndag. Däremellan vill jag kolla in några kvarter och sitta på café.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar