Dag 3. Trento - Gardasjön

Vi hade som sagt fått välja vilken tid vi ville ha frukost idag och föreslagit klockan 8. Några minuter över, tassar vi till köket och där är en glad italienska som dukat upp alla möjliga godsaker, bara för oss.
Det här kändes så lyxigt.

Nutekka, marmelader, chokladcroissanter och annat "ohälsosamt", men vi anpassar oss ;)

Efter att vi ätit oss mätta och belåtna, packade vi ihop och lämnade Trento. Nu skulle vi styra kosan mot Gardasjön. Vårt hotell ligger vid södra delen men vi satte sikte mot norra Garda och tänkte bila längs östra sidan ner. Det var rätt tanke, helt underbara vyer och trevlig körväg, säger jag som satt bredvid. Dagens körsträcka bara 106 km, men kanske långsammaste.

Nu börjar vi se skymten av Garda!

Vi stannade till ungefär halvvägs ner längs med sjön. Doppade fötterna i vattnet och njöt på stranden.


Letade efter en hjärtsten till dottern.

Kaffepaus.
Så fortsatte färden neråt. Klockan var nu runt 13. Jag och han andra som behöver äta med 4 timmars mellanrum, började känna kurret i magen. Vi beslöt oss för att stanna vid nån affär o köpa lite snacks och ha lite picnic före det var dags att checka in på nästa hotell.

Längs med vägen kom det en miljon söta ställen och små byar man gärna hade stannat till vid. Men varken plånbok eller matsäck gillar att man nu hela tiden stannar upp och äter. Så valde vi en Lidl, tänkt att vi skulle kolla den italienska varianten. Den var inge bättre än vår, faktiskt. Men vi hittade lite snacks och tog dessutom 2 pizzor från pizzerian bredvid. 

Italienska lidl, såklart skall den ha coolare logo än vi.

Det var så otroligt varmt men vi hittade inte skuggbänk så det fick gå så här.. 

Klockan 14:30 rullade vi in på hotellgården, lite i förtid men rummet var klart och en vänlig receptionist tog emot oss. Det här hotellet verkade lite ödsligt, men fint och städat. Och lite senare såg vi till och med andra hotellgäster, typ 65 + i ålder.
Så galet varmt, vi lämnade väskorna på vårt 4-bädds rum och gick ner till reception och frågade hur baren är öppen. "Jag är ju här " svarade hon och traskade genom aulan till baren och serverade oss kall italiensk öl. Tydligen var hon den enda som jobbade här.

Maffigt.

Inte lika lyxigt som förra natten, men fungerar :)

Ahh. en kall öl. Vi satt först i solen "för man ska ju passa på". Men det var nog ingen njutning så skuggan it is.
Efter att installerat wi-fi och vilat upp oss lite, var det dags att utforska stan. Vilket ställe! Passligt stort och en massa söta serveringar och cafén och gelaterior. Och alla blommor. Det är en sån fröjd för ögat. 
Pechiera del Garda - en ort värd att besöka.


Man kunde köpa sig en stund i gonolen. Vi gjorde det inte.

Så söta balkonger.

Min första gelato den här resan!

Man ser det inte, men det var kokande hett här (+33) och ingen svalkande fläkt från Gardasjön heller.

En sån där lummig takterass vill jag också ha!


Vi har sett så mycket vackra saker, det blir lite platt att beskriva och (mobiltelefon)bilderna gör inte heller rättvisa. Men som minnen är de oersättliga ändå, kvalitet som kvalitet. Ca 11 000 steg blev det idag.

Köpte idag ett häfte, tänkte se om man kunde få ner alla kostnader till pappers. Nu har vi redan varit 3 dagar på resande fot men de mesta kommer man ihåg ännu. Kanske. Och blir det nåt litet souvenirinköp odokumenterat så är det inte hela världen. 

Och för alla som undrar; så får vi jämnt under dagen små rapporter från småttorna och mommo som verkar ha det toppen, på Åland!

Imorgon blir det Gardaland! Vi har med skräckblandad förtjusning kollat videon på Youtube ;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar