Så var helgen över

Det känns som det redan hunnit gå ett halvt liv sedan vi kom från Roadtripen förra torsdagen. Som tur finns det bilder att se tillbaka på, annars skulle man nästan tro man drömt. Konstigt.

Sedan senaste text har det varit midsommar och äldsta barnets födelsedag. Samma barn har idag åkt iväg på konfirmationsläger! Nästäldsta barnet sovit borta i natt, dottern haft kompis övernatten, de har tältat! Andra natten i rad.
Mommo lånade tält, och satt dessutom upp dem också! Tacktack!
Nästan in på morgontimman har det hörts pladder utifrån. Förklaring till varför man inte ännu sett till damerna. Yngsta pojken har också sovit i tält, men han kom in "redan" vid 10. Han sov i tältet med storebrorsan som åkte på läger.

Midsommarafton var vi enligt "tradition" (vi har hållit på nåt år, före det var vi många midsomrar på Åland)  vid barndomshemmet i Kalkstrand med mamma, mina brorsor och deras respektive.

Vår W-olympiad kunde faktiskt hållas utan regn. Det var vi glada över, för det fullkomligt öste ner precis innan.
Ena brorsan visar hur golfchipen (?) ska sitta

Pilkastning

Petanguen fick avgöras i sol!


Jag gjorde lite förrättssnacks, grillmat hade alla eget och svägerskan hade gjort efterrätt. Man åt så man på allvar kände att man aldrig mera kommer vara sugen på ätbart. Den känslan är ju iofs ändå alltid borta följande morgon.

Yoghurtfoccacia med getost, lufttorkad skinka och jordgubbe fungerade bra!

Gänget

Aperol-cheesecake med prosecco-gelé som "is" :)

Vi kom hem till natten, vi körde på alkoholfri öl och rödvin så körskicket var bra. Det var en riktigt lyckad kväll.

Midsommardagsmorgonen fick vi väcka 15-åringen! Och överräcka presenten han önskat sig. Ett par hörlurar, som jag sent på torsdagskvällen jagat efter. Gissa snopenheten när paketet var tomt!! Han tänkte först vi skämtade. Nu var ju allt stängt så vi fick på söndagen istället gå och returnera den tomma förpackningen. Alarmanordningen var ju på när jag köpte paketet så jag kunde ju inte förstå att risken fanns att jag kom hem utan lurar. Nåja, returneringen gick bra och vi fick pengarna tillbaka och gick till en annan affär och hittade ännu bättre hörlurar, till halva priset! Sonen var mer än nöjd.

Vi gjorde en tårta födelsedagen till ära, som vi avnjöt ute på terrassen. Och nu var det verkligen att njuta. Av grönskan, lugnet och hemmet. Maken hade tagit emot "ruuhkanpurkaja" och fick vara iväg och joura 16-02. Men vi andra njöt ;)
Hemma!
Nu är det då måndagsmorgon. Karln åkt på jobb igen, jag har gjort siskonkorvsoppa men ska snart också iväg på kvällstur. Det är spännande att se hur det ska gå, hoppas alla nya sommararbetare är väl inkörda ;) Och hoppas avdelningen inte är överfull efter midsommarhelgen!

En riktigt trevlig sista junivecka till alla där ute!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar