Dag 4. Peschiera del Garda och Gardaland

Vi vaknade imorse, fortfarande i tron att vi och några pensionärer var de enda gästerna på hotellet, det är ju trots allt lite off season ännu.
Vi gick ner till frukosten lite efter 8 och blev förvånade över att där var full ruljans och gäster i alla åldrar satt och åt frukost. Det var bordsplacering enligt rumsnummer och vi var placerade utomhus, till vår glädje. Även om pojkarna var lite roade över att vissa "måste" sitta ute, "tänk om man inte vill?".

Frukosten var riktigt prima, kaffe och annan dryck serverades till bordet enligt vad man önskade. Väldigt vänlig och service minded personal. Det här visade sig vara ett trevligt hotellval, speciellt på många sätt men ändå..hemtrevligt.
En del av alla godsaker. 

Vårt utebord.

Efter frukosten gjorde vi oss klara för Gardaland. Jeeei. Vi köpte biljetterna för en månad sedan. Och det här väntade vi nu alla på. Eller karln var inte så förtjust i tanken på alla häftiga åkattraktioner vi sett på youtube.

Det var inte lång väg att köra, typ 5 km, och på betalda parkeringen fanns det ännu plats lite efter att de öppnat.
Gardaland var på många sätt en fin upplevelse, det ska det väl vara också, om det klassas som Italiens finaste nöjespark. Åkattraktionerna var häftigare än vi varit med om och allt var så påhittigt med olika teman i parken, som var stor i omfång. Tack och lov att det var mulet, med sina +28 grader rann svetten ändå längs med ryggen. Vattengrejerna var ljuvligt svalkande och de värsta åken ljuvligt svalkande för att det gick så fort. Det blev lite dåligt med bilder för svårt att få de stora grejerna på bild och så var det varmt och ständigt på väg någonstans.


Äntligen!

En av de roligare åken.


Sån skulle han gärna ta hem.En av vattengrejerna.

Jämna och fina buskar trimmas.

Köerna var till många ställen väldigt långa, men det gick ändå bra för att a) barnen är stora och b) vi ville åka! :)

Efter 6,5 h inklusive en pizza- och glasspaus var vi nöjda och trötta på värmen. Vi åkte till hotellet via affären och köpte kall dricka. Tyvärr inget kylskåp på rummet, det är det enda minuset då.

Vi vilade, surfade och duschade. Sedan åkte vi till en strandparkering och gick ca 1,8 km längs med strandpromenaden till stan. Helt underbart ljuvliga vyer. Mycket folk som gick längs samma stråk, så avslappnade och glada alla. Vi stannade och tittade på fåglar och svanar som till och med kom upp på land.
Ett gäng badglada.

Svanarna brydde sig inte mycket om folket som promenerade.

Palm och hav <3

Halvvägs mot stan.

En aperol spritz med utsikt.

I väntan på dessert. 

Vi gick och strosade en stund å stan ("det är bara du mamma som anväder ett sånt ord") och satt oss sedan ner på en restaurang precis vid vattnet. Nu var det skönt ute, typ 26 grader men ändå lite kväll. Åh, det var perfekt. De här kvällarna är att die for.

Så idag har vi inte kört så mycket, men gått över 20 000 steg. Det ni. I den här hettan. Pust.
Imorgon bär det av mot Milano. Spännande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar