Dag 8. Genova hela dagen.

Väckning lite över 8 idag. Mulet ute. Men över 20 grader.
Vi gick till vår fina matsal här på våningen. Det var vi och två pratglada skottar som var de enda matgästerna vid frukost. Utbudet var kanske inte det mest digra men det fanns tillräckligt av allt och alla kunde äta sig mätta. Det var så fint uppdukat på borden och fina kärl som gjorde hela upplevelsen trevlig. Skottarna var ett äldre par som delade med sig av visdomar men också var intresserade av oss och hur vi ser på olika saker, som till exempel Brexit och Ryssland. De var ute och tågluffade i Italien  och skulle åka vidare idag  mot Florens. De tyckte också att vi skulle låta barnen planera en hel dag under resan. Få se, få se.


Chokladkaka till frulle, helt ok här.

Efter frukosten gjorde vi oss i ordning för att gå ner på stan. Vi var lite osäkra på om det skulle vara folk i farten en söndag, men det var det. Verkade också vara marknadsdag. Vi gick igen via gränderna till hamnen och satt en stund och tittade på folk före vi ställde oss i Acquario-kön.
Söndagsmarknad

Min typ av bil, tyckte pojkarna.


Piazza de Ferrari
Hajen

Sjöstjärnor

Pingviner

Nemo och gänget

Vi spenderade två timmar på akvariumet, det var otroligt fint och mångsidigt. Pojkarna var väldigt imponerade och det var roligt att se ungdomarna så ivriga över de olika arterna. Vi såg en del vi aldrig sett förut. 

Efter besöket började vi känna magarna kurra och tänkte att en sista pizza i Italien skulle sitta gott. Så vi hittade oss en uteservering och satt oss ner. Jag körde på Margherita, som vanligt, och de andra valde annat. 13-åringen provade en Americano med "franskisar" och korv på, det passade honom ;) 14-åringen valde en med ansjovis på men det visade sig att den var alltför salt. Och maken valde fyra ostars pizza. 
Haha, det var en pizza vi inte sett förut.

Maken som tog en suddig bild på mig


En liten kaffe på pizzan så masade vi oss vidare. Klockan var ungefär 16 på eftermiddagen vid det här laget. Alla var överens om att det var bra tid att gå till rummet på lite siesta. Via en Gelateria då. Satt oss ner för en boll glass. Nu lyste solen och det var 26 grader varmt. 

Vi vilade på hotellet ett par timmar, sedan var det dags för round 2. Vädret var varmt och ite småsvettigt. 
Nu tog vi nya vägar och gick åt "andra hållet". 
Tydligen har man en fin båge här också. 

102 trappsteg, som vi gick upp för. Sedan ännu 30 på det. 

Och så kom vi till Medelhavet!
 Vi gick och gick och tänkte ta ett litet kvällsmål på nåt café. Vi var ännu rätt så mätta efter våra sena lunch-pizza. Vid Ferrari piazzan stannade vi upp, vid ett dygnetrunt café/bar. Kloka från igår, försökte vi oss på att beställa en matig tallrik att dela på, en aperitivo tror jag den kallas, och det gick! Vi fick lite pajliknande (jättegoda) bitar samt nötter och chips, kom liksom på köpet med en aperol. Märkte vi när vi såg kvittot!
Nu blev det faktiskt inga bilder, hör och häpna! Men det var ett fint avslut på vår Italienvecka.
Imorgon checkar vi ut vid 10 och börjar köra mot Frankrike. Via Monaco, är det tänkt. Bara för att det skulle vara häftigt. Om vi ryms in, det är inte så hemskt stort furstendöme :)
Idag blev det igen en helt bilfri dag, och över 20 000 steg. Efter imorgon, är halva resan förbi.
Med skruttarna och mommo där hemma har vi haft kontakt varje dag, även om de inte har så mycket tid över. "Jaja, mamma, vi kan prata senare".  Imorgon skall dottern med en kompis på teaterläger! Det ska bli skoj o höra hur det är.

Vi har inte fått reda på vad alla paraplyer betyder, skottarna visste inte heller. Men fint var det!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar