Dag 2. Innsbruck - Trento

I morse vaknade vi till sol och fågelsång. Igår kväll kändes det som bra idé att gymma lite före frukost idag, men så kändes det inte i morse. Vi tog en extra snooze istället och gick raka spåret till frukosten.
Den innehöll vad man nu behöver av en frukost, inte lyxig men bättre än många andra.
Härliga fönster, att ha öppna hela natten.

Österrikisk frukost
Sedan var det dags att checka ut och börja köra mot Italien. Vad häftig känsla, att kunna göra så, liksom; "Nu drar vi till Italien". Destination Trento. Ca 180 km söderut.

Vi stannade till vid en liten mini-market på vägen men körde annars  nonstop, till en början längs med landskapsvägarna och utanför vägavgifterna, men sedan.. tog vi motorvägen och betalade några euro för det. Enligt navigatorn sparade vi en dryg timme på det, så det var det värt.


På väg från Österrike till Italien.


Väl framme vid Trento, hittade vi (tack navigatorn) till parkeringshuset där hotellet erbjuder subventionerad parkering till gästerna (6 €/dygn). Plockade med oss vad vi kunde tänkas behöva för en natts vistelse och kollade upp promenadrutten till hotellet, ca 400 m.
Italien har en speciell charm, den märkte man av direkt. Så många ristoranten man skulle vilja prova ;)
Hotellet visade sig vara en våning man gjort om till 2 lägenheter, varav vi har en lägenhet och ett par amerikaner den andra. Vi blev personligt emottagna och visade runt. Väldigt fina rum, nu har vuxna eget rum och barnen eget rum. Alla nöjda. Italienaren som tog emot oss undrade vilken tid vi vill ha frukost. Det blev klockan 8. Så då kommer tydligen nån Mikaela hit och fixar frukost åt oss. Han, italienaren alltså, såg lättad ut när vi svarade att vi inte har specialdieter. Han avslöjade i samma veva att amerikanerna var veganer och det var lite besvärligare att ordna "italiensk frukost" till dem.
Utanför vårt hotell.

Sån här säng har jag alltid drömt om!


Pojkarnas rum


Igen hade det gått länge sen frukost och jag och 13-åringen var hungriga. Det är alltid vi som blir det och de andra tjatar "Varför åt ni inte ordentligt vid frukost?!". Men ingen står ju ut med nån som gnäller att den är hungrig, så vi gick ut på stan för att hitta lite käk.


Siesta när vi kom :)
Blommor, mera blommor.

Trento visar sig vara en gullig liten stad, med shoppar och affärer i alla klasser. Fina uteserveringar och levande musik, en vanlig måndag eftermiddag. 
Vi åt på en restaurang som hotellägaren rekommenderade, därifrån blev det inga bilder för vi blev så förskräckta när det började regna medan vi åt! Ösregna nästan. Verkade som att alla andra hade ett paraply i bakfickan. Vi köpte 2 av en gatuförsäljare.. Gick in i några affärer, herrarna i huset provade kläder och köpte lite. Jag fick vara smakråd. I en mataffär köpte vi lite dricka till hotellet och kom för att vänta ut regnet. 

Det regnade ett par timmar typ, hann med avslappning, tupplur (jag) och Netflix (pojkarna). 
En av pojkarna var iväg själv för å köpa lite snacks och jag var glad att han hittade tillbaka, med tanke på att han var iväg ensam i Italy.

Snart sken solen igen och vi gick iväg och utforskade staden lite, till fots. 

Trento slott, vi gick bara runt, inte in.

17 år tillsammans <3
Vi kom upp till målsättningen med 10 000 steg och på kvällen gick vi ner till närmaste matställe och provade på pizza. Vi var nöjda och mätta efteråt. 

Nu tar vi natten, imorgon fortsätter vi mot Gardasjön där vi stannar 2 nätter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar