Dag 5. Gardasjön - Milano

Vi vaknade till tuppen i morse (ja, hotellet hade hönor som vandrade på området och ibland direkt utanför vårt fönster) och åt vår andra och sista frukost på det hotellet. Nu hade vi vanan inne och visste lite mer hur beställa dricka och att förutse situationen lite, så man inte hela tiden behöver be om något. Det var alltså så att man själv tog det ätbara men servitören hämtade allt drickbart från kaffe till mjölken till flingorna.
Älskar att se skyltar som "Venetzia" och "Milano":DVid frukosten var det ännu svalt och skönt att sitta ute, typ 23 grader. Men när vi började köra vidare mot Milano gassade det på och bilens a/c orkade inte riktigt med. Pojkarna på baksätet klagade på att det var svettigt.


Första biten körde vi så vi undvek motorväg och vägtullar, men ...det var inget vidare trevligt landskap (trodde att det skulle vara det överallt i Italien ) så vi ändrade navigatorinställningarna och hamnade på motorvägen. Genom vägavgiftsbommarna. Vi körde typ 40 km på motorvägen och det kostade 10,20€ !

Landskapet var typ så här. 
Vägtullar

När vi kom till Milano var trafiken vilda västern och jag ger 10 + till hubby som klarade att få oss igenom helskinnade och vi hittade efter lite letande en parkeringsplats typ 400 meter från vår "hotell" (lägenhet mera). Överlag kör man lite halvgalet här i Italien och jag är oerhört tacksam över att jag inte behöver sitta bakom ratten!
Det var ännu ett par timmar kvar till avtalad check in, så vi lämnade väskorna i bilen och gick för att leta upp en toalett, det blev det gyllene M och samtidigt lite lunch. Klockan var ju ändå närmare 14. Där inne var det ljuvligt svalt men vi kunde ju inte, ville inte heller, bli där o sitta ett par timmar så vi gick ner till närmaste tunnelbanestation och köpte oss 2 dagars åkpass till lokaltrafiken, för köra bil i Milano, var inte himla kul. Dessutom är det roligt att åka lokaltrafik i andra länder, bekanta sig med olika metrolinjer och åka lite hit och dit.

2 dagars åkbiljett.

Vi åkte några stationer tunnelbana och gick till Parco Sempione. Svetten rann, som vanligt. Snart måste vi hitta tvätteri, för nu börjar kläderna vara slut.
Strosade i parken och försökte hålla oss i skuggan. Snart var klockan så mycket att vi kunde åka och hämta väskorna till bilen.
Snart 15 åringen i Milano subway.

Pust. 32 grader.

Arco della Pace

På många ställen ser man ljuvliga hortnsiabuskar, ibland i många färger.
 Vi möttes av en mycket trevlig värd som visade oss lägenheten på fjärde våningen och gick igenom praktisk info. Galet fin lägenhet, med kök och alla finesser. Nästan så man inte vill gå ut. Fast är man nu en gång i Milano kanske man ska göra det.

Vårt kök


Mitt o makens sovrum

Vardagsrum /pojkarnas bäddsoffa-sovrum
Kaffestund.

Vi körde idag ca 130 km och på det har vi gått ca 12 000 steg. Vi var rätt möra och kände för att gå till närmaste mataffär och köpa middagsingredinser. Sagt och gjort. Och bra blev det. Nu när vi för omväxlings skull har ett kök.
Hemgjord italiensk middag för totalt 1,20 € + lokalt vin och tomater som var bra! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar