Dag 14-15. Paris Paris Paris

Nu blir det en 2 dagars resumé. Mest bilder och kanske jag fyller på med text ännu i något skede.  Igår hann jag inte skriva och vi har varit nu 2 hela dagar i Paris och verkligen utnyttjat dagarna till max.
Vi har ätit frukost här ”hemma” i vår Paris-lägenhet. Handlat i närköpet kvällen innan, ingen av oss är den typen som orkar springa till ett bageri på morgonen för att hämta färskt frukostbröd, även om det här känns lite syndigt att inte göra det.

Igår efter frukost promenerade vi mot Eiffeltornet, ca 2 km, vi bor i samma arrondissement.
När Eiffeltornet tornade upp sig var det nästan så det tog andan ur en. Det blir liksom en wow-effekt. Jag har varit i Paris en gång förut men ändå. Wow. Och äldsta sonen ”det här har jag alltid velat se!”
Och visst är det något speciellt.

Vi närmar oss.
 Det var inte bara vi i farten en lördag som denna, utan vi fick stå i kö nån timme och passera ett par säkerhetskontroller före vi fick börja vandra trappan upp. Vi valde naturligtvis att gå. Hiss-människorna hade egen kö.
Så här såg trapporna ut.

På andra våningen. 
 Ända upp till andra våningen (115 m?) fick man gå, där var det café, souvenirer och champagne. Vi köpte kaffe och donits och pojkarna drack slush. Det var vackert väder och vi njöt. Enligt pojkarna borde vi stanna 7 timmar så vi verkligen skulle få valuta för pengarna, men det orkade vi ändå inte ;)
Sista biten upp var man tacksamt nog, tvungen att ta hiss.
Efter att beundrat utsikten, gick vi ner igen. Och en stund på stan. Och till Triumfbågen.

Klockan var rätt mycket när vi kom tillbaka till hotellet. Vi vilade en stund och sedan var det bara jag och maken som orkade oss iväg en sväng ännu på kvällen. Vi var till de härliga Montmartre kvarteren och Sacre Coeur. Det var feststämmning och massa folk överallt. Ljummen sommarkväll. Och efter dagens Eiffeltornvandring var benen möra redan före alla trappor i Montmartre. Det började med 144 trappor redan för att komma upp från tunnelbanan.


Mera trappor. 
Sacre Coeur trappan

Paris <3
När vi väl kom tillbaka till hotellet, visade stegmätaren 28 000 steg fördelat på 66 våningar!!!!

Imorse hade vi som enda programpunkt, inte mindre än konstmuseet Louvren på listan.
Karln och äldsta sonen gick dit och jag och nästäldsta sonen åkte buss. Vi kände på oss att det blir många steg idag också och vill så att säga "spara krafterna".

Louvrens glaspyramid är ju ett måsta på foto-objekt.
Den som har varit i Louvren vet att det inte är ett ställe man avverkar på en och samma dag. Vi gick några avdelningar och sen såklart - Mona Lisa. I Paris går barn gratis (!) på museer så det var bara jag och hubby som betalade inträde.


Ungefär här märkte jag att jag hade blusen bak-och-fram.

Dekorativa konsten tilltalade mig. 


Såklart...
 Efter några timmar på museet kände vi att konstkvoten var fylld och lunchkvoten tom. Vi tackade för oss och gick och åt lunch, på Burgerking. Japp. Vi satt ändå på deras uteservering så det var helt ok!

åkte  gick vi och tittade på ett shoppingcenter i närheten. Jag hade hoppats hitta nåt trevligt från Paris men kunde bara konstatera att jag inte passar i något. Så nej. Får nöja mig med att jag hittade en skojig stor temugg från Eiffeltornets souvenirshop istället.

Vi kom och pustade ut till hotellet en stund, före sista middagen i Paris. Vi åkte igen, nu allihop, till Montmartre och gick på en italiensk restaurang där. Den låg lite avsides men folkströmmen var stadig och vi trivdes. Maten var god, servicen bra och! ..man fick en skål godis till bordet tillika med notan. Pluspoäng!
Det blev bara bild på vår shared starter som var supergod. Och lite av godiset ;)
Idag blev det också många steg, ca 22 000 även om vi åkt metro några gånger.
Imorgon mot Epernay och champagne-distrikten!

Tack och godnatt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar