Dag 6. Milano (bilfria dagen)

Vakande tidigt. Riktigt tidigt. Typ 6. Till fågelssång. I Milano. Gick och städade upp i köket lite och satte igång en diskmaskin. Gick och lade mig på nytt. Kollade på telefon lite, vad man kunde hitta på i Milano och vad som var värt och se. Bland annat borde man absolut se Leonardo da Vincis målning "Den sista måltiden" i klostret Santa Maria delle Grazio. Men man borde också ha bokat biljetter långt i förväg och nästa lediga tur verkar vara nästa tisdag. Så det blev inget av det.
Men till Duomo katedralen och snoffsiga köpcentret hann vi med. Vi gick ca 15 000 steg på vår första "runda"! Svettigt värre blev det, även om det var mulet när vi promenerade iväg.

Först dukade vi upp frukost här "hemma". Märkligt hur snabbt man hinner vänja sig vid sin lägenhet i Milano ;)
Frukost!

Free coke på vägen till katedralen.

Ena sidan av Duomo di Milano.

Det var några kilometer att gå tills vi kom till målet. Och så varmt så varmt. Men inte för att jag klagar. Bara lite. När jag känner hur svetten rinner längs med ryggen. 

Vi beundrade katedralen och gick sedan över till lyxgallerian; Galleria Vittorio Emanuele där exklusiva affärer som Prada, Gucci, LV, Versace och dylika stod i rad. I varenda affär stod uppklädda vakter som öppnade dörrarna för dem som vågade sig in. Vi gjorde det i en butik, men det var så skrattretande dyrt att det inte ens var roligt. En handväska för över 25 tusen! Wtf, I mean... (som tonåringarna säger). Ändå..det var ju en upplevelse. Och gallerian i sig är vacker med sitt mosaikgolv och arkitektur.

Här är vi, framför stora katedralen.

Där är lyxgallerian.

Prada hade flera affärer men vad kakorna i skyltfönstret hade något med något att göra förblev oklart.

Fint var det.

Här var det grönt!
Efter fina affärer där vi köpte inegnting, gick vi hem för att laga sen lunch, klockan var närmare 15 men så åt vi sen frukost också. Mätta och belåtna vilade vi en stund på maten. Sen tog vi rond 2. 

13-åringen orkade inte följa med utan blev hellre i lägenheten och kollade youtube videon från telefon. 14-åringen hade kollat in lite elektronikaffärer han ville besöka så vi hoppade på en spårvagn och tog oss till en. 
Sedan tog vi 3 olika metron för att komma till området som jag ville besöka. Port of Genoa, kanalområdet i Milano. 
Det var väldigt mycket annorlunda än det vi sett tidigare i staden. Så fullt med liv och människor. En helt underbar kväll, varmt och skönt. Vi satt på en bro och tittade på folk en stund. Vandrade sedan längs med kanalerna och njöt av att va anonyma i folkvimlet.

Här satt vi och "glodde på folk" ;)

Atmosfären! <3

Folk överallt. 
När skymningen började bli påtaglig letade vi oss till närmaste metro, nu kunde vi komma till "vår" station med en och samma linje. Det blev ändå en bit att gå i båda ändorna och när vi kom till lägenheten visade telefonens stegmätare över 24 000 steg. Så inte konstigt om man känner sig mör!

Imorgon checkar vi ut efter frukost från denna fina lägenhet och styr kosan mot Genua. Sista stoppet i Italien, där är vi också 2 nätter.
Känner dåligt till staden och stället, men vad vi läst (googlat) här tror jag det blir bra! Ett par timmar körtid om vi tar snabbare vägen. Inplanerade stop har vi inte, men tiden räcker ifall vi spontant vill stanna till någonstans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar